OM joga

OM joga je nastala 2010. godine kao rezultat nezaustavljive strasti prema jogi Sanje Radović i Dubravke Palčić, koje su svoja znanja, vještine, iskustva i ljubav prema svim aspektima joge odlučile dati na raspolaganje svijetu. Danas je OM joga najbrojniji jogijski kolektiv u Hrvatskoj, koji okuplja 11 učitelja joge i stotine predanih praktičara joge, te pogoni Poligon za učenje joge i obuku učitelja joge YogaPRO. Studio OM joge najdinamičnije je jogijsko odredište u Zagrebu, jer je osebujna atmosfera puna povjerenja, podrške i ljubavi jednostavno – neodoljiva.

Studio OM joge se nalazi u Zagrebu, u ulici Andrije Žaje 10 (na Trešnjevci) i sastoji se od dvije „shale“ (prostorije za prakticiranje joge), u kojima se simultano odvijaju satovi joge. Ispred zgrade studija imamo vlastiti besplatan parking, a ukoliko su sva mjesta zauzeta, parking je slobodan i u ulici A. Žaje. Tramvajske i autobusne stanice (Jagićeva, Zapadni kolodvor, Dom sportova) su udaljene nekoliko minuta hoda.

Učiteljski tim OM joge i Poligona YogaPRO čine učitelji Ashtanga joge, Dharma joge, Vinyase Flow, Kundalini, Yin i Dragon Dance, Terapijske joge, Joge Nidre, Vipassana i Chan meditacije, Jnana joge i jogijske filozofije, budizma te manifestiranja sretnog života...

 

Sanja Radović (E-RYT 500)

Sanja Radović

"Svoj prvi studio sam otvorila u Rijeci 2000. godine. Bilo je to prerano - i za mene i za jogu na ovim područjima. Trebalo je proći cijelo desetljeće da ponovno otvorim vrata svojeg studija - srećom, u međuvremenu je joga na velika vrata pristigla i u naše krajeve.

Od djetinjstva sam žonglirala između plesa i borilačkih vještina, završila Filozofski fakultet i tijekom školovanja bila učiteljica joge - jer je to oduvijek bila moja strast i jednostavno sam znala kako to znanje prenositi dalje... Od tinejdžerskih dana svakodnevno sam radila "svoju" jogu ujutro, kao teški ovisnik, i nijedan dan tijekom zadnjih 20 godina nije počeo bez joge.

Dok sam završavala Filozofski fakultet i dobivala važnu titulu magistrice i profesorice, pitala se što će mi ta diploma - kad znam da želim podučavati jogu! 

Tada još nisam znala da zapravo želim - voditi školu za učitelje joge. To se činilo kao prevelik san. Za to sam trebala diplomu Filozofskog fakulteta :-)

Moja je strast za jogom stara desetljećima i svakim danom sve veća. U tom divnom, nepreglednom znanju se i nakon svih ovih godina osjećam kao potpuna početnica, i jedva se usuđujem dijeliti to znanje s drugima, jer preveliki su uzori oko mene... i to me bezgranično veseli! 

Joga me učinila boljom osobom, izliječila od trauma i pohranjenih emocija - i to je upravo onaj dio joge koji mene najviše privlači. Kako izliječiti um radom na tijelu, kako izliječiti tijelo radom na umu, kako fokusirati misli i namjere... kako promijeniti svoj život, navike, misli i učiniti sebe SRETNOM OSOBOM - to je fokus moje prakse i mojeg podučavanja. 

Svakodnevno i uporno meditiram, proučavam filozofiju, volim i cijenim budizam, a u zadnje se vrijeme zaljubljujem sve više u šamanske rituale i - zapravo proučavam mnoge filozofije koje spajaju Istok i Zapad. Prihvatila sam inicijacije u više stupnjeva reikija, prošla edukacije za šamanskog praktičara i odradila mnoštvo zanimljivih procesa - a sve to kako bih shvatila jogu dublje i još snažnije.

Za učiteljicu joge školovala sam se najprije kod učiteljice Jivamukti joge, Njujorčanke Sarah Willis, a zatim upisala još jednu obuku u tadašnjoj školi Gaia, gdje sam objeručke prigrlila prakticiranje Ashtanga joge. Potom sam se zaljubila u Vinyasa Flow i Prana jogu, pa završila naprednu obuku (TT500), te u međuvremenu postala i iskusna u podučavanju prema standardima međunarodne organizacije Yoga Alliance - stoga "titula" E-RYT "Experienced Yoga Teacher". 

Indija je moj drugi dom, koji sam otkrila prije puno godina, i tamo sam naučila doista mnogo o jogi od najvećih učitelja današnjice - iako, radije nego kod razvikanih imena volim otići učiti i prakticirati Ashtangu kod Rolfa i Marci Naujokat u Anjunu (Goa). Imala sam puno sreće i entuzijazma pa sam učila od najvećih: Richarda Freemana (Ashtanga), Davida Swensona (Ashtanga), Marka i Joanne Darby (Ashtanga), Kino McGregor (Ashtanga), Matthewa Sweeneya (Chandra i Lion sekvence), Duncana Wonga (Yogicarts), Megan Currie (Vinyasa), Govinde Kai (Ashtanga), Kamala Singha (Ashtanga), Gabriele Božić (Jivamukti), Mohana Bhandarija (Yogic yoga), Padmashri Bharat Bhusana (pranayama), Janet Stone (Vinyasa), Gurushabd Singh Khalsa (Kundalini), Javiera Castra (Sridaiva), Lee Lončar (Ashtanga i Vinyasa), Phillipa Askewa (Vinyasa), Harmony Litchi (Ashtanga)... 

Poligon za učenje joge YogaPRO je kruna mojih napora, projekt koji mene čini zaista sretnom. Svoju goruću strast za jogom i silno veselje koje osjećam dok je prakticiram i živim - prenosim na svoje učenike. To je moja misija. Svaki je moj sat s mojim učenicima moja nagrada, u kojoj neizmjerno uživam."

Sanjina predavanja možete pogledati na ovom linku: https://www.manifestiranje.com/videoteka?joga

 

Ines Jukić (RYT 500)

Ines Jukić

"Jogu sam prvi put susrela u 12. godini, u obliku Hatha yoge. Niz godina samostalno eksperimentiram s pojedinim asanama, pranayamom i meditacijom kao protutežom aktivnijim sportovima te dugogodišnjim plesnim probama i nastupima.

2009. godine srećem Ashtanga jogu i - sve se mijenja. Ashtanga počinje zadovoljavati moju želju za dinamikom, snagom, fluidnošću i unutarnjim mirom, te joj se polako u potpunosti predajem. Veliko hvala mom učitelju Marcu Biancu te Sandri Bianco i Snježani Nini Vukas koji su me podučili prvim koracima Ashtange!

Godine 2011. uz certifikat škole Gaia postajem učiteljica joge. Neprestano usavršavam svoju praksu i podučavanje kroz brojne radionice i intenzive raznih učitelja (Richard Freeman, David Swenson, Jadranko Miklec, Lea Lončar, Phillip Askew, Amadio Bianchi, Kate Foley, Paul Dallaghan,Neil Barker, Adam Rinder, Kino McGregor…).

Po struci diplomirana profesorica filozofije i bohemista, s užitkom predajem filozofiju i logiku mladim generacijama, kao i polaznicima Poligona za učenje joge YogaPRO.

Život je lijep! Namaste."

 

Arnel Hasić (RYT 500)

2017 ArnoOMjoga

Arnel je certificirani učitelj joge RYT 200 od 2012. godine, kad je završio obuku u Divya Yoga Centru i Školi za učitelje joge. Ubrzo nakon toga počeo je voditi satove u studiju Art of LIvinga u Zagrebu i Divya Yoga centru, gdje uz učiteljice Sandru Petru Pintarić i Petru Carmichael kontinuirano širi i produbljuje znanje te stječe nova iskustva na radionicama i predavanjima domaćih i stranih učitelja.

Dio je šarenog kolektiva OM joge od veljače 2014., a zadužen je za uveseljavanje brojnih članova i sve većeg broja zaljubljenika u jogu. Arnelovi satovi su izuzetno posjećeni i popularni, jer njegov je stil podučavanja doista osebujan: pun znanja, a pun humora, dosjetki i lakoće, čini svaki sat joge igrom u kojoj ponovno postajemo djeca! 

Iako je Arnelov primarni stil Slow Flow Vinyasa, u zadnjih nekoliko godina izazov i motivaciju pronalazi u Dharma jogi, pa ga 2015. srce vodi u New York, kod začetnika Dharma joge i jednog od najvećih učitelja današnjice, Sri Dharme Mittre. U New Yorku završava naprednu obuku Dharma 500 RYT "Life of a Yogi" Teacher Training. 

Svestran, zaigran i znatiželjan, inspiraciju nalazi u svojim učiteljima, kolegama, prijateljima i praktičarima, kao i u svakodnevnim životnim situacijama. Osim joge, Arno se bavi aromaterapijom, maser je i njegovatelj. Gdje mu je kraj? Ni on sam ne zna... Baš kao i u jogi: "bitan je put, a ne cilj". Zadovoljstvo čine male stvari, rad na sebi i pomoć drugima.

Arnel je upravo dovršio još jednu naprednu RYT 500 Multisyle obuku u školi Divya, a u kolovozu 2017. kreće u New York na Dharma Yoga 800 RYT Teacher Training.

 

Sat Kriya Kaur - Ljiljana Valdec Horvat (K.R.I.Y.A./RYT 500)

Ljiljana Valdec Horvat

Boginja Kundalini joge u studiju OM joge je naša - voljena i obožavana - Lily :-). "Sat Kriya Kaur" je njezino duhovno ime, koje učitelji Kundalini joge nakon dovoljno iskustva dobiju od svojih učitelja...

Sat Kriya Kaur - Ljiljana Valdec Horvat - učiteljica je Kundalini joge K.R.I.Y.A. (Kundalini Rising International Yoga Academy) te Vinyasa Multi Style RYT 200/500. Učenica je jedne od najvećih duhovnih učiteljica današnjice Dr. Guru Rattane, jedne od prvih učenica Yogi Bhajana, utemeljitelja Kundalini joge na Zapadu. Dr. Guru Rattana gostovala je 2016. u studiju OM joge tijekom svojeg seminara u Hrvatskoj, a poznata je po brojnim knjigama i seminarima kojima inspirira učitelje i učenike diljem svijeta.

Sat Kriya Kaur svoju inspiraciju crpi iz tradicionalnih učenja Yogi Bhajana i Dr. Guru Rattane, a duboko je zahvalna mnogobrojnim učiteljima koje je susrela na svom duhovnom putu. Zaljubljenica je u Shakti ples i Tantričku numerologiju, pa ćete na njezinim satovima dobiti mnoga zanimljiva iskustva i saznanja.

„Neke od najvažnijih životnih lekcija koje sam naučila kroz dugogodišnju praksu joge jest - budi ono što jesi i slijedi svoj put. Nemoj živjeti zbog drugih, živi zbog sebe i za sebe, a tada ćeš i drugima i sebi pružiti neslućene radosti. Zagospodari svojom energijom, otkrij zašto si tu, što bi trebao raditi, kamo ideš.

Kundalini joga za mene predstavlja krunu svega što joga jest: radost, pjesmu i ples, te potpunu transformaciju na svim poljima života. Osjetivši poziv za novim duhovnim identitetom primila sam duhovno ime Sat Kriya Kaur i tako ostavila iza sebe stare uzorke i obrasce, promijenila život iz temelja i osjetila ponovo rođenje u svjesnosti.

Moj prvi susret s Kundalini jogom bio je neplaniran, više je prevladavala znatiželja, ali na prvom satu moj život je dobio potpuno novu dimenziju: moja Duša je radosno pjevala, a ja sam znala da sam stigla kući, napokon. Shvatila sam da smo se Kundalini joga i ja tražile cijeli život.

Duboko vjerujem da smo svi Božanska bića rođena da žive sretan, zdrav, blagoslovljen i ispunjen život; a najradosniji trenutak za mene je uvijek onaj kada shvatim da sam nekome otvorila „zlatna vrata“ iza kojih se nalaze neslućena blaga unutar nas samih.“

Sat Nam

  

Ana Kutija (RYT 200)

Ana Kutija

Ana je sportska terapeutkinja, medicinska sestra, viša trenerica sportske rekreacije s naglaskom na implementaciju terapije u sportski trening, instruktorica pilatesa, refleksoterapeutkinja, aromateraputkinja, učiteljica multi-style Vinyasa joge (RYT 200) koju je učila u Poligonu za obuku učitelja joge YogaPRO, na kojem danas ponosno predaje! Mladim učiteljima Ana predaje Terapijsku jogu i drži radionice joge s pomagalima, a redovito vodi i Jogu Nidru te vođene zvučne aroma meditacije, uz tjedne satove klasične Hatha joge.  

Naša Ana u svojoj kutiji vještina ima toliko znanja i umijeća da smo presretni što je dio kolektiva OM joge - pogotovo jer Terapijska joga mora biti vođena od strane umješnog, iskusnog i svestrano obučenog učitelja koji će znati kombinirati jogu s drugim, medicinski utemeljenim vještinama, kako bi učinak na vježbača bio doista učinkovit i pozitivan. No, no nije sve: Anini satovi joge uz to su još i vrlo - zabavni!

Medicinska sestra po zvanju, Ana je i majstorica raznih tehnika masaže, refleksoterapeutkinja, aromateraputkinja, majstorica raznih metoda za uklanjanje stresa, trenerica i terapeutica raznih sportskih klubova i reprezentacija (Hrvatska ženska vaterpolo reprezentacija, plivačka reprezentacije, klubovi Medveščak i Dubrava…), učiteljica joge igračima vaterpolo kluba ZPK, praktičarka reikija i Silva metode, osnivačica Zen centra te pokretačica i predsjednica Društva masera i zdravstvenih terapeuta Antesi. 

Ana je ljubiteljica Iyengar joge - stila joge koji se bavi jogijskom terapijom i koristi brojna jogijska pomagala - koju je učila u Indiji od Suryansa Thakura, pa često u svoje satove klasične joge uvodi elemente Iyengar joge. 

 

Vlatka Barbara Rapić (RYT 200)

Vlatka Barbara Rapić

"Prvi jogijski koraci snašli su me 2010. kada me prijateljica pozvala da s njom pođem vježbati u jedan mali studio u Zagrebu. Moram zahvaliti svemiru što sam došla pod Mireline i Tenine budne učiteljske duše i što su mi prenijele ljubav prema dahu i pokretu, a posebno prema Ashtanga jogi. Od tada, i bez puno razmišljanja, slijede odluke koje vode u učiteljskom smjeru: 2014. završavam RYT 200 obuku za učitelje joge u Poligonu YogaPRO OM joge. Hvala Sanji, Ines, Petri, svima koji su ikada vježbali kraj mene, čije sam radionice pohađala, hvala onima koji će tek doći te svima vama koji ovo čitate. Iskoristimo život!

Namaste!"

 

Nina Levačić (RYT 200)

NinaOMjoga

Ninino nasmiješeno lice prvo je što ćete vidjeti kad uđete u studio OM joge, jer je Nina voditeljica i menadžerica našeg studija, te učiteljica Ashtanga i Vinyasa Flow joge. 

Strastvena je zaljubljenica u Ashtanga jogu, koja joj je bila ljubav na prvi pogled. Vrlo brzo upisala je obuku za učitelje joge na Poligonu YogaPRO te vrlo uskoro postala jedna od najvažnijih karika u lancu kolektiva OM joge. 

Po struci diplomirana novinarka, spojila je svoje dvije strasti - jogu i pisanje - u web projektu Udahni.com, portalu koji pokriva teme vezane za jogu i život u skladu s prirodom. 

'Hvala svim divnim učiteljima na beskonačnom strpljenju, podršci i ljubavi. Hvala svim polaznicima OM joge uz koje svakodnevno rastem zajedno sa svima vama. I hvala ti Sanja na beskrajnom povjerenju koje si mi pružila na svim poljima' <3

 

Andrija Bosanac-Schroetter (RYT 200)

AndrijaOMjoga

Dugogodišnji učitelj i praktičar joge, Andrija vodi poseban i rijedak stil joge - Yin jogu.

Ovu meditativnu tehniku svjesnog ulaska u dubine našeg bića Andrija predano prakticira i proučava od 2011. Obuku za učitelja Yin joge završio je kod Sebastiana Pucelle i Murielle Burielle u Pragu, a u prosincu 2016. zaokružio je naprednu obuku na Baliju kod svjetskih uzora Yin joge Jo Phee i Joe Barneta.

Andrija se prvi put sreće s istočnjačkim tradicijama i učenjima 2003. u Indiji, gdje uz proučavanje vedskih i filozofskih tekstova susreće najprije klasičnu Hatha jogu, pa nastavlja jogijsko putovanje kroz dinamične stilove Ashtange i Vinyase, da bi se finalno zaljubio u Yin jogu.

Posebnu pozornost Andrija voli staviti na praksu pomnosti i mira (sthira sukham asanam), a njegovi su satovi začinjeni finom dozom jogijske filozofije!

 

Sanja Hrvoić (RYT 200)

Sanja Hrvoić

Nakon prvog sata joge bila sam u pozitivnom šoku: "Što je ovo!?". Osjećaj koji me preplavio bio je zapanjujuć. Istovremeno sam osjećala kako mi je cijelo tijelo živo i protočno, pronašla sam mišiće za koje nisam niti znala da postoje - a potpuno opuštanje na kraju odvelo me direktno u stanje potpune sreće!

Osjećaj sreće me obuzeo i nisam htjela stati na tome, nego sam odlučila produbiti svoje znanje - i upisala Poligon za učenje joge YogaPRO. Sa sigurnošću mogu reći da mi je to najbolja životna odluka!

U studiju OM joge isprobavala sam sve vrste joge i istraživala, istraživala, no u srcu mi je ipak zapela Ashtanga. To je praksa koja mijenja život i vodi ka slobodi… Uspostavila sam svoj unutrašnji red i mir, postala zadovoljna sobom te privukla u život brojne pozitivne promjene i drage ljude… te naposljetku, zapravo vrlo brzo, odlučila da je joga i moj profesionalni put! Svemir me doveo u OM jogu (zapravo, priznajem, bila sam omiljena štreberica učitelja na Poligonu, pa su mi dali priliku :-) gdje sada i ja vodim satove Ashtanga joge.

Hvala mojim učiteljicama Sanji, Teni, Vlatki, Ines koje me prate na ovom putu. Hvala na zajedničkom učenju koje ne prestaje, već se svakim danom zahuktava.

Želim da moji učenici imaju isti onaj osmijeh na licu nakon sata joge koji je meni promijenio život!

Tena Rebernjak (RYT 500)

Tena Rebernjak

"Jogu sam upoznala kad mi je bilo 18 godina kroz knjigu B.K.S. Iyengara 'Light on yoga'. Tada sam bila studentica i s prijateljima sam isprobavala položaje i slijedove koji se nude u knjizi. Iskustvo tih položaja nastavila sam kultivirati i sama, iako nisam točno znala zašto mi toliko pašu.

2004. godine sam otišla na tri mjeseca u Sri Lanku, u Budistički meditacijski centar, gdje sam produbilja znanje o budizmu i Vipassana meditaciji. Uvidi i ideje koje sam dobila na tom putovanju primjenjujem za jednostavniji život.

Moj prvi susret s dinamičnim stilovima joge bio je 2008., kad sam počela pohađati satove Ashtanga i Vinyasa joge u zagrebačkim studijima Nava i Sangha. Program obuke za učiteljicu joge (RYT 200) završila sam u školi GaiaYoga pod vodstvom Marca Bianca i Sandre Đidara Bianco. Počela sam podučavati jogu motivirana osjećajem da je ta disciplina vrijedan alat za bolji život te da mogu prenijeti drugima ono što je pomoglo meni.

Redovito idem na desetodnevna meditacijska povlačenja u potpunoj tišini. Neka od njih vodio je budistički redovnik Bhante Sujiva, a neka su bila pod okriljem centara S.N. Goenka. U zadnje vrijeme odlazim na brojna povlačenja pod vodstvom Mislava Brečića.

Redovito pohađam radionice svjetski poznatih učitelja Ashtanga joge: Davida Swensona, Richarda Freemana, Kino MacGregor, Marca i Joanne Darby, Govinde Kai, Manju Joisa, Harmony Litchi...

Edukaciju za učiteljicu joge nastavila sam s Petrom Carmichael u studiju Divya, gdje završavam daljnje školovanje (RYT 500). Tu moja praksa dobiva stabilnost na kojoj mogu zahvaliti svojoj učiteljici Petri.

Prakse meditacije i joge ne odvajam od svakodnevice već primjenjujem bogatstva tih učenja na život u 21. stoljeću u Zagrebu. Joga i meditacija su ista stvar: meditirati znači razvijati zdrava stanja uma i tijela, a moj put ide u tom smjeru. Podučavam i svakodnevno prakticiram Ashtanga jogu, pranayame, kriye te Mindfulness i Metta meditacije".

 

 

Viktorija Ajduković (RYT 200)

Viki za web

Viktorija Ajduković živi jogu od malih nogu, uz mamu učiteljicu Kundalini joge. „Zapravo nisam bila ni svjesna, jer sam se od malena bavila jazz danceom, pilatesom, išla u teretanu, vježbala svašta – a joga je bila dio svakodnevnice,“ smije se Viktorija, koja jogu još dan danas, i kao učiteljica joge, doživljava prvenstveno kao igru i veselje.

Diplomirana novinarka i PR-ovka, godinama je radila u medijima, marketinškim agencijama, neprofitnim udrugama, turističkim agencijama (čitajte: tražila se :) dok jednog dana nije odlučila svoju igru i veselje pretvoriti u još veću igru i veselje koje će dijeliti s drugima. Nakon godina i godina prakse joge kod kuće, upisala je Poligon za učenje joge YogaPRO (TT200) u studiju OM joge, i pod mentorstvom direktorice Poligona Sanje Radović postaje „prava učiteljica joge“. Tijekom edukacije na Poligonu YogaPRO zaljubila se u Ashtanga jogu, ali ostaje vjerna i Kundalini jogi uz koju je odrasla.

Viktorija podučava Kundalini jogu u studiju OM joge, a promjena koji želi vidjeti u svijetu, i izvan prostirke, je: „srce vodi naprijed, ne glava!“

 

Tihana Kološić Splivalo (RYT 200)

ucitelji tihana.jpg

Od malih nogu plesačica, učiteljica društvenih plesova, metodiku prenošenja znanja učila je uz svojeg tatu učitelja plesa. Prošlo je desetak godina od prvog otkrivanja joge do trenutka kad ju je snažna želja da produbi znanje i praksu poslala u Poligon YogaPRO. Kako to već biva na putu joge - transformacija je neminovna - pa naša Dancing Queen u sebi otkriva mnogo veću strast za stalnim učenjem i prenošenjem znanja (nego što je mislila :-) i to u svojem dOMu, studiju OM joge. 
 
"Joga je za mene put. Put samospoznaje, transformacije i samorealizacije, put izlaska iz uobičajenih i često nesvjesno samonametnutih obrazaca misli, djelovanja i ponašanja. Kroz jogu učim ponovno se igrati, pomicati granice svojeg tijela i uma te biti sretnom i zahvalnom na sadašnjem trenutku, kakav god da on jest. Joga je za mene ples! Skladan ples pokreta, daha i pomnosti. Želja mi je prenijeti taj sklad učenicima, pomoći im da osvijeste važnost daha, svjesnosti svakog udaha i izdaha u pojedinoj asani. I ako na satu to uspijem, a moji učenici nakon sata budu puni prane, zahvalnosti i ljubavi prema sebi samima, prenijet će to u svoju obitelj i zajednicu – i tada znam da je moj sat bio uspješan! 
 
Be the change you want to see in the world ❤" 
Tihana u studiju OM joge vodi satove Yin, Ashtange i Hatha joge.

 

Srđan Roje

Srđan Roje

Sergio je pokretač projekta "Manifestiranje obilja" i akademije "Super Ja", a zbog svojih popularnih predavanja postao je "selebriti s YouTubea" za kojim se glave okreću po gradu - i ponosni smo što svoja predavanja i satsange održava u studiju OM joge. 

Inžinjer računarstva, novinar i urednik časopisa "Bug", dugogodišnji menadžer i direktor nekolicine tvrtki, kolumnist časopisa "Plan B" i autor knjige "Menadžer novog kova", još od malih nogu htio je samo jedno: učiniti Svijet boljim mjestom! Trebale su mu godine da shvati da to neće učiniti u menadžerskim vodama, pa u trenucima očaja poseže za literaturom o istočnjačkim filozofijama i (nećemo lagati) nakon dosta vremena i truda konačno shvaća i prihvaća prastaru ideju mudraca iz dalekih zemalja kako ukoliko doista želiš promijeniti Svijet - moraš početi od sebe.

Nekoliko meditirajućih godina kasnije, Svijet možda još uvijek nije najsjajniji, ali je Sergio s njime u miru. Što i vama od sveg srca želi te će rado u tome pomoći :-)

Program predavanja i radionica "Manifestiranje obilja" postao je poznat u regiji, a i šire, a Sergiova su redovita tjedna predavanja u studiju OM joge uvijek dupkom puna. Snimke njegovih predavanja možete pronaći na ovom linku: manifestiranje.com/videoteka

 

 

Dubravka Palčić (E-RYT 200)Dubravka Palčić

"Trenutak potpunog zaljubljivanja u jogu se desio dolaskom na prvi sat Power joge, kod Biljane Dorotić Džolić, kojoj sam zahvalna na svojem jogijskom putovanju od tog prvog sata pa sve do danas. Power joga je stil koji je proizašao iz tradicionalne Ashtanga joge upravo zato da nas Zapadnjake zabavi, a potom i zarazi. Nema tu sjedeće meditacije, samo dinamična izmjena pozicije, meditacija u pokretu… Pomislih "Savršeno, upravo ono što meni treba!" No to je bila varka, mamac. Meditacija, disanje, sve ono što je nekoć bilo nedodirljivo - sada je došlo na svoje.

Želja za širenjem znanja učinila je svoje. Upisavši školu za učiteljicu joge kod Sarah Willis susrela sam se s Jivamukti jogom, a zatim i upoznala Petru Carmichael i Sandru Petru Pintarić, koje su mi prenijele znanje o Astanga jogi i Power Vinyasi.

No, moja neprekidna potraga za odgovarajućim stilom joge i znanjima koje ona nudi nije bila gotova. Eksperimentirala sam uz razne stilove i učitelje, da bi me put odveo u Dharma jogu - i doslovno me oborio s nogu. Sve ono što sam tražila, odgovore na pitanja, nedoumice, unutarnje otpore - konačno sam pronašla. Na jednom mjestu, u jednom stilu.

Joga je putovanje koje nikad ne prestaje, istraživanje kojem nema kraja, nepresušan je izvor znanja, alata za sretan i ispunjen život. Putovanje me s vremenom odvelo u jedan novi svijet, nove dimenzije, dajući mi dublju spoznaju svega što postoji, šireći granice moga uma: kreativnost, duhovnost, joga, sve se to spojilo u jedno, u moju novu strast, u svijet simbola = svijet mandala. Mandale su jedan od dragocjenih jogijskih alata samospoznaje, još uvijek novog i za mene neistraženog područja, čije blagodati uvelike osjećam.

Najveću radost koju učenik može osjetiti jest pronalazak pravog učitelja kojem će se s potpunim povjerenjem predati… a najveću radost koju učitelj može osjetiti je kad vidi na licima svojih učenika onaj sjaj i sreću iskustava koja je i sam prošao... i još uvijek prolazim."

Dubravka je jedna od rijetkih učiteljica joge u Hrvatskoj koja nosi titulu E-RYT ("Experienced Yoga Teacher") međunarodne organizacije Yoga Alliance.

 

Povratak na naslovnicu