Sretna stopala: Refleksoterapija

  • subota 28.10.2017. 10-13h, studio OM joge
     
Toksini se u tijelu, zbog gravitacije, talože na stopalima - pa finim radom na njima direktno utječemo na detoksikaciju i očuvanje zdravlja kroz aktivaciju imuniteta.
 
reflRefleksoterapija je drevna metoda liječenja, poznata u legendarnoj kineskoj medicini od pamtivijeka, a danas se koristi i u zapadnoj znanosti, pa je u našim bolnicama čest postupak za pospješivanje efekata oporavka i ublažavanje raznih simptoma.
 
Refleksoterapija je vrlo ugodna za primanje (osim ako ste jako, jako škakljivi :) jer preko stopala - živaca i meridijana - utječemo na cijeli sustav. Masirajući i  stimulirajući stopala opuštamo mišiće stopala i nogu, što djeluje relaksirajuće na cjelokupni mišićni tonus tijela. 
 
Zbog živčanih završetaka koji se grupiraju na stopalima, a povezani su sa svim organima i organskim sustavima tijela, refleksoterapija se koristi i kao dijagnostičko sredstvo: podraženi živci daju informaciju o stanju sustava s kojim je taj živac povezan.
 
Na ovoj radionici iskusit ćemo primanje i davanje refleksoterapije, naučiti osnovni postupak koji možemo izvoditi kod kuće, integrirati u terapiju masaže ili fizikalne terapije ili integrirati u privatni sat joge. Ovaj postupak možemo koristiti i u obliku samomasaže i samopomoći - jedino što nam za to treba su naše dvije ruke (da, možemo si i sami masirati stopala – i bolje je kad znamo kako :-)
 
Donacija: 
100 kn za rane uplate do 25.10.
130 kn za uplate nakon 25.10.
90 kn za polaznike Poligona YogaPRO (radionica nije u programu Poligona)
 
Prijave su obavezne, jer je broj mjesta ograničen, pa molimo popunite obrazac: 
 

Prijavljujem se za "Refleksoterapija":

 

Preporučena donacija
 kn
 kn
 kn
 
Radionicu vodi Lada Perišić, viša stručna fizioterapeutkinja. S refleksoterapijom se susela na Medicinskom fakultetu u Rijeci 2004. gdje je provela istraživački rad o efikasnosti djelovanja refleksoterapije, pa je potom dugi niz godina predavala Refleksoterapiju stopala na Suvremenom učilištu u Splitu, u sklopu programa za edukacija za Wellness terapeute.
 
Kontinuirano provodi refleksoterapiju u sklopu tretmana fizioterapije najprije u Kalosu (bolnici za rehabilitaciju) te je nastavlja koristiti kao komplementarni sustav u tajlandskoj masaži i fizikalnoj rehabilitaciji. Lada je završila i dodatne edukacije iz terapije Bobath (neurološka fizikalna rehabilitacija), ujedno je i ayurvedska tehničarka te učiteljica metode Bates (metoda prirodne prevencije zdravog vida). Radila je u hrvatskim rehabilitacijskim centrima – Bolnici za medicinsku rehabilitciju Varaždinske toplice, Udruzi Anđeli iz Splita, Kalosu – specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju na Korčuli te Krilima – Udruzi za terapijsko jahanje u Zagrebu. Sada vodi Bodylanguage - holističku fizioterapiju. U svojem radu spaja znanja iz konvencionalne fizikalne rehabilitacije te istočnjačkih tehnika i cilj joj je integracija najboljega iz obje sfere.