Happy Feet - radionica refleksoterapije
 
  • subota 23.3. 10-16h i nedjelja 24.3. 10-14h, studio OM joge
refleksoterapijaRefleksoterapija je drevna metoda liječenja, poznata u kineskoj i egipatskoj medicini, a danas se koristi i u zapadnoj znanosti, čak i ponekoj našoj bolnici kao postupak za pospješivanje efekata oporavka operacija i ublažavanje raznih simptoma.
 
Refleksoterapija je vrlo ugodna za primanje jer preko stopala - živaca i meridijana - utječemo na cijeli sustav. Masirajući i stimulirajući stopala opuštamo mišiće stopala i nogu, što djeluje relaksirajuće na cjelokupni tonus tijela i psihe.
 
Zbog živčanih završetaka koji se grupiraju na stopalima, a povezani su sa svim organima i organskim sustavima tijela, refleksoterapija se koristi i kao dijagnostičko sredstvo: podraženi živci daju informaciju o stanju sustava s kojim je taj živac povezan.
 
Radionicu ćemo početi zagrijavanjem biomehaničkim vježbama kojima ćemo aktivirati dah, lokomotorni sustav i protok energije kroz meridijane. Proučavat ćemo i memorirati refleksološke mape stopala na vlastitim stopalima i objasniti kako refleksoterapija djeluje i za koja stanja ju možemo primjenjivati. 
 
Naučit ćemo osnovni postupak refleksoterapije te iskusiti primanje i davanje (specijalni postupak s naglaskom na lokomotorni, dišni, endokrini i reproduktivni sustav). 
 
Postupke koje naučite na radionici možete sami izvoditi kod kuće, integrirati u terapiju masaže ili fizikalne terapije, te integrirati u privatni sat joge. Ovaj postupak možemo koristiti i u obliku samomasaže i samopomoći - jedino što nam za to treba su naše dvije ruke (da, možemo si i sami masirati stopala :-) )
 
Trajanje radionice : 
  • subota 10-16h (45min pauze za predah, integraciju i obrok)
  • nedjelja 10-14h
Radit ćemo u maloj grupi, pa su prijave obavezne, jer je broj mjesta vrlo ograničen! Također, molimo sve sudionike da ponesu jedan ručnik. 
Donacija: 
500 kn za rane uplate do 20.3.2019. i za polaznike Poligona YogaPRO
600 kn za kasnije uplate
Radionicu vodi Lada Perišić, viša stručna fizioterapeutkinja. S refleksoterapijom se susrela na Medicinskom fakultetu u Rijeci 2004. gdje je provela istraživački rad o efikasnosti djelovanja refleksoterapije, pa je potom dugi niz godina predavala Refleksoterapiju stopala na Suvremenom učilištu u Splitu, u sklopu programa za edukacija za Wellness terapeute.
 
Kontinuirano provodi refleksoterapiju u sklopu tretmana fizioterapije najprije u Kalosu (bolnici za rehabilitaciju) te je nastavlja koristiti kao komplementarni sustav u tajlandskoj masaži i fizikalnoj rehabilitaciji. Lada je završila i dodatne edukacije iz terapije Bobath (neurološka fizikalna rehabilitacija), ujedno je i ayurvedska tehničarka. Radila je u hrvatskim rehabilitacijskim centrima – Bolnici za medicinsku rehabilitciju Varaždinske toplice, Udruzi Anđeli iz Splita, Kalosu – specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju na Korčuli te Krilima – Udruzi za terapijsko jahanje u Zagrebu. Sada vodi Bodylanguage - holističku fizioterapiju. U svojem radu spaja znanja iz konvencionalne fizikalne rehabilitacije te istočnjačkih tehnika i cilj joj je integracija najboljega iz obje sfere.
www.bodylanguage.com.hr
 
Za sva pitanja u vezi sadržaja radionice slobodno kontaktirajte Ladu na
 
Molimo ispunite obrazac za prijavu:
 

Prijavljujem se za "Happy Feet - radionica refleksoterapije":

 

Preporučena donacija
 kn
 kn
 kn