Pozdrav Suncu -biomehanika iza pokreta
 
  • subota 30.3.2019., 10-13h
PozdravSuncu za webU subotu 30.3.2019. kolektiv OM joge će ugostiti dragog kolegu i izvanrednog predavača Danijela Dubičanca, dugogodišnjeg učitelja joge i vrsnog znalca anatomije, biomehanike, daha i pokreta. 
 
Danijela smo zvali kako bi nam razbio predrasude i zablude oko povijesti i izvođenja Pozdrava Suncu – jer se taj drevni običaj tijekom tisuća godina itekako mijenjao… Kako Pozdrav Suncu izgleda u originalu, koja je prva zapisana inačica, a koje najpopularnije verzije? Objasnit ćemo povijest Pozdrava Suncu i razne modifikacije, doznat ćemo kako su ga inovatori u nekim aspektima unaprijedili, a u drugim učinili opasnim i nefunkcionalnim… 
 
Naučit ćemo biomehanički utemeljen Pozdrav Suncu i jednom za svagda utišati unutarnje šaptače koji se pitaju što je doista korisno, zdravo i održivo za svakodnevno izvođenje. 
Nakon kratkog uvoda, prakticirat ćemo redizajniran Pozdrav Suncu koji korigira položaj glave, stimulira srce i respiratorne mišiće, rasterećuje vezu lopatica i trupa, razvija snagu trupa i tricepsa. Najvažnije, brzo uvodi vježbača u poseban tijek pokreta. 
 
Ako ste ikad slušali o jogi kao ratničkoj disciplini, postat će vam jasno zašto. U najvišoj brzini, dinamička varijanta pruža iskustvo najbliže onome bliske tjelesne borbe! 108 Pozdrava Suncu odjednom će postati smisleno i izvedivo. 
Radionica je namijenjena svim zainteresiranim jogijima, iskusnima i početnicima, pa čak i svima vama koji možda još niste jogiji. Bit će izuzetno korisna učiteljima joge i svima koji to žele postati, a u subotu 30.3. okupit ćemo se uz veliku znatiželju – jer ova je tema sam temelj naše prakse
 
Donacija:
150 kn za rane uplate do 25.3. i za polaznike Poligona YogaPRO (3h za TT500)
190 kn za kasnije uplate (ako ostane mjesta) 
 
Molimo ispunite obrazac za prijavu:
 

Prijavljujem se za "Pozdrav Suncu – biomehanika iza pokreta ":

 

Preporučena donacija
 kn