Fascija - besplatno predavanje za članove OM joge
 
  • petak 13.12.2019. 18:00-19:30h
fascia yoga sizedU petak 13.12.2019. pozivamo sve članove OM joge na besplatno predavanje o fasciji, tkivu o kojem joga priča od pamtivijeka, a kojem suvremena znanost Zapada tijekom zadnjih 10-ak godina - otkako je zapravo otkriveno - pridjeljuje razne fantastične epitete. 
 
Fascija je tkivo koje nema početnu i završnu točku: fascija obavija čitavo naše tijelo, sve organe, strukture, kosti, mišiće itd. Anatomski gledano, fascija je vezivno tkivo koje obavija sve strukture tijela. 
 
Iako ju je zapadna medicina do nedavno promatrala kao funkcionalno nepovezano tkivo, pokazalo se da se fascija ponaša kao jedan sustav, prenoseći tonus i informacije po cijelom tijelu – a napravljena su i mnoga istraživanja koja objašnjavaju kako fascija trenutno reagira na misli.
 
Za praksu joge fascija je ključna, jer joga – kako joj i naziv kaže - „ujedinjuje“ sve naše tjelesne, umne i energetske strukture, a fascija je ključ za pravilno ponašanje tijela, kao i za jogijima dobro poznatu vezu između uma i tijela. 
 
Ana Kutija će nam u ovom kratkom predavanju prezentirati kako funkcionira fascija te nam objasniti zašto je jako važno shvatiti međupovezanost naših tkiva, kao i trauma koje su tkiva doživjela. Jer ožiljak nije samo ukras na koži, već točka koja uzrokuje mišićni disbalans. 
 
Ana će govoriti i o proprioceptivnoj funkciji ljudske fascijalne mreže, interoceptivnoj funkciji fascije, uključujući ulogu visceralnih i kožnih receptora; zatim o povezanosti fascije i autonomnog živčanog sustava, o disbalansima uzrokovanim ožiljcima te o manualnim tehnikama liječenja. 
 
Donacija: 
predavanje je besplatno za članove OM joge 
50 kn za sve koji nisu (još :) članovi OM joge 
 
Prijave su obavezne, molimo ispunite obrazac:

Prijavljujem se za " Fascija – besplatno predavanje za članove OM joge ":

 

Preporučena donacija
 kn