Poligon za učenje joge YogaPRO TT200 

UPISI ĆE BITI OTVORENI NA PROLJEĆE 2020. Sva pitanja pošaljite mailom na  

 

Poligon za učenje joge YogaPRO osebujan je po programu koji je prilagođen potrebama polaznika: sami oblikuju program prema interesima, financijskim i vremenskim mogućnostima - te na kraju dobivaju međunarodno priznatu diplomu, kao i mogućnost upisa u HR radnu knjižicu

Program Poligona YogaPRO se sastoji od obaveznih i izabranih modula, grupnih zadaća i istraživanja te svakodnevne prakse joge.

Program Poligona YogaPRO odvija se u studiju OM joge u centru Zagreba, a viđamo se vikendima i povremeno preko tjedna. 

Neka predavanja iz programa Poligona možete uplatiti i odgledati online - na ovom linku: https://om.com.hr/predavanja#yogapro - i upisati sate u svoj evidencijski list.

 

Program Poligona YogaPRO olakšava obuku i čini je izuzetno kvalitetnom na više načina:

 • budući da su radionice češće a kraće, učenje je mnogo kvalitetnije 
 • nema obaveznih uplata mjesečnih rata: obuka košta kolika je cijena radionica, što olakšava cijenu školovanja, a polaznici Poligona YogaPRO imaju popuste na mjesečnu članarinu i radionice u studiju OM joge 
 • obuku TT200 mogu upisati svi zainteresirani za učenje joge, neovisno o tome žele li postati učitelji joge ili žele produbiti vlastito znanje: naša je želja da svi polaznici, neovisno o motivaciji, transformiraju svoj život i počnu živjeti jogu te se od polaznika zahtijeva posvećenost zadacima, praksi, zadaćama, redovitim dolascima na radionice itd. 
 • trajanje obuke je osobni izbor svakog polaznika, jedini uvjet je da svoju obuku završite unutar 3 godine

Uvjet za upisivanje Poligona YogaPRO TT200 (osnovna obuka) je minimalno godinu dana redovite jogijske prakse.

 

Zašto učiti jogu na Poligonu YogaPRO?

 • želite učiti o sebi, o jogi, o praksi i teoriji joge
 • želite postati učitelj joge i dobiti međunarodno priznatu diplomu 
 • želite nadograditi svoje znanje i osposobiti se za podučavanje raznih stilova joge 

 

Kako to izgleda u praksi?

Polaznici Poligona YogaPRO uplaćuju godišnju članarinu u iznosu od 400 kn te određuju koliko će često i intenzivno sudjelovati na neobaveznim dijelovima programa Poligona. Svaki mjesec imamo Dan Poligona YogaPRO, koji sadrži obavezne dijelove programa, zadane od strane Yoga Alliancea i voditelja programa Poligona.

Polaznici vode evidenciju o odrađenim satima obuke: svaka radionica uključena u program Poligona nosi određen broj sati. Za pristup ispitu potrebno je imati 200 sati obuke, unutar kojih su obavezni moduli za učitelje joge: jogijska praksa, filozofija, pranayama, meditacija, podučavanje joge, anatomija, energetska anatomija. 

Praksa (vođenje, promatranje, asistiranje te svakodnevna osobna praksa) ne ulazi u 200 sati. 

Za pristup ispitu potrebno je:

 • odslušati sve dijelove obaveznog programa Poligona
 • pohoditi minimalno 50 sati joge u studiju OM joge
 • voditi 3 do 5 sati joge u studiju OM joge (polaznici iz drugih gradova mogu u dogovoru s učiteljima Poligona odraditi praksu u svojem gradu)
 • 3 sata promatrati satove odabranih učitelja
 • 5 sati asistirati na satovima joge u studiju OM joge.
 • predati sve (!) domaće zadaće
 • odraditi sve zadatke dane tijekom trajanja obuke. 

Termin ispita se dogovara u trenutku kad je veći broj polaznika spreman. Donacija za ispit i diplomu je 300 kn.

Predavanja održana i snimljena na Poligonu dijelimo besplatno, pa lekcije možete ponavljati s lakoćom! :-) Ta predavanja potražite na našem YouTube kanalu dok neka od predavanja možete uplatiti i pogledati online te upisati u evidencijski list - ta predavanja potražite na ovom linku: https://om.com.hr/predavanja#yogapro

Online edukacije pogotovo su pogodne za sve vas koji niste u Zagrebu, jer tako s lakoćom možete učiti od kuće!

  

Za prijavu u Poligon za učenje joge YogaPRO potrebno je napisati kratku molbu s objašnjenjem zašto želite pristupiti Poligonu, ispuniti Upisni list (zatražite ga u studiju OM joge ili mailom) te uplatiti godišnju članarinu u Poligon YogaPRO. 

Godišnja članarina se plaća svake godine, za godinu dana unaprijed. 

Priručnik Poligona YogaPRO nabavite u studiju OM joge. 

 

O Poligonu za učenje joge YogaPRO 

Poligon za učenje joge YogaPRO od svojeg je postanka 2013. okupljalište zaljubljenika u jogu koji žele učiti o jogijskoj filozofiji i praksi. Program Poligona je usklađen sa svjetskim standardima i ima potporu krovne međunarodne organizacije Yoga Alliance, pa polaznici nakon završene obuke dobivaju diplomu učitelja joge priznatu u cijelom svijetu od strane svih svjetskih profesionalnih udruženja. 

Poligon YogaPRO potražite u registru Yoga Alliancea pod brojem id# 126275.

 

POGLEDAJTE KOMPLETNO UVODNO PREDAVANJE POLIGONA YOGAPRO, ODRŽANO U LISTOPADU 2016.

 

Program Poligona YogaPRO obuhvaća:

Raspored radionica potražite u našoj rubrici "Radionice"

 

 

OMjogaKundalini

 

Polaznici Poligona YogaPRO tijekom obuke razvijaju ozbiljnu samostalnu jogijsku praksu, podržanu znanjem jogijske filozofije: dobivaju upute za vlastito prakticiranje asana, tehnika čišćenja i disanja, iskušavaju različite jogijske tehnike i smjernice, dobivaju stalne nadogradnje vlastite prakse te pomoć i podršku kolektiva OM joge i Poligona YogaPRO. Podrška kolektiva izuzetno je bitna na putu joge, jer učenje joge transformira stare obrasce i navike te mijenja osobu, daje joj nove kvalitete i upućuje na njezin vlastiti put do sreće.

Opuštena atmosfera OM joge puna podrške te brojni učitelji kolektiva OM joge dodatno motiviraju na učenje i upoznavanje s različitim putevima joge, a različita iskustva i tehnike različitih jogijskih pravaca, filozofija i tradicija daju mnogo mogućnosti novim učiteljima i mladim jogijima.

Polaznici Poligona YogaPRO koji žele postati učitelji joge vode satove joge u studiju OM joge, najvećem studiju u Zagrebu, što je izuzetno iskustvo, jer mladi učitelji i profesionalci rastu i sazrijevaju u okolini koja ih s veseljem podržava

Nakon završene obuke polaznici Poligona YogaPRO obučeni su za vođenje satova različitih stilova dinamične joge, za kreiranje originalne sljedova Vinyasa Flow i Power joge, upoznati su s filozofskim temeljima joge i filozofskim djelima, s mantrama, kriyama, tehnikama pranayame i meditacije, jogijskom terapijom te tradicionalnim i modernim stilovima joge.

Učenje joge obuhvaća i učenje anatomije, pa mladi učitelji i zainteresirani praktičari uče koristiti svoje tijelo i um za prilagođavanje osobne prakse vlastitim potrebama i potrebama svojih učenika, znaju asistirati na satovima joge te imaju znanje o energetskoj anatomiji, kako bi znalački i sa sigurnošću pristupili i sebi i svojim učenicima.

OMjogaYogaPRO

Učitelji Poligona YogaPRO

Obuku u Poligonu YogaPRO održavaju međunarodno priznati učitelji joge i stručnjaci u svojim područjima. Izuzetna nam je čast što učiteljski kolegij Poligona YogaPRO okuplja najveći broj stručnih i strastvenih učitelja, predavača i jogija u Hrvatskoj:

Sanja Radović, prof. po struci, direktorica, osnivačica i voditeljica Poligona YogaPRO, dugogodišnja iskusna učiteljica joge (E-RYT 500) i osnivačica OM joge, zadužena je za cjelokupni program Poligona YogaPRO. Sanja predaje praksu i filozofiju, metodologiju, Ashtangu i Vinyasu Flow, jogijsku prehranu, pranayamu, komunikacijske vještine te je na raspolaganju polaznicima Poligona za sva pitanja oko programa i plana učenja joge. Sanjina predavanja pogledajte na našem YouTube kanalu: https://www.youtube.com/channel/UC2aYFhUvbiRs8NBFt47v5Gg 

Ines Jukić, prof. filozofije i iskusna učiteljica joge (TT500) jedna je od najpoznatijih praktičarki i učiteljica Ashtanga joge u regiji te dugogodišnja učiteljica OM joge. Ines se bavi Ashtanga jogom na tradicionalan način, poznaje jogijsku filozofiju i praksu u detalje te je izuzetna pedagoginja. 

Ljiljana Valdec Horvat - Sat Kriya Kaur (K.R.I.Y.A./TT500) - učiteljica je Kundalini joge pa je njezino zaduženje unutar učiteljskog kolektiva Poligona YogaPRO predavati lekcije o Kundalini jogi, mantrama i mudrama, jer je znanje naše Lily o energetskim kretanjima i o suptilnoj anatomiji izuzetno!

Andrija Bosanac-Schroetter (TT200) iskusan je učitelj Yin joge i zbog svoje stručnosti i duhovitosti jedan od napopularnijih učitelja u OM jogi. Znalac je istočnjačkih učenja i vedskih tekstova, a učiteljskom kolegiju Poligona YogaPRO pridružuje se u poglavljima o energetskoj anatomiji iz tradicije Yin joge te mantrama, Joga Sutrama, filozofiji i povijesti joge.

Ana Kutija (TT200) je dugogodišnja učiteljica joge, medicinska sestra i sportska terapeutkinja koja se prvenstveno bavi terapijskom i klasičnom jogom, prevencijom i jogijskim pomagalima, a najveća joj je ljubav Iyengar joga koju trenutno uči i podučava. U programu Poligona YogaPRO Ana drži radionice i predavanja iz terapijske joge, korištenja jogijsih pomagala te anatomije, uz povremenu Jogu Nidru. 

Iva Kraljeta je majstorica osteopatije i manualna terapeutkinja, a na Poligonu YogaPRO podučava iskustvenu anatomiju, i to čini razumljivim jezikom za sve laike koji se po prvi put susreću s učenjem anatomije. Zašto polaznici Poligona YogaPRO obožavaju anatomiju - provjerite na ovom linku: https://om.com.hr/vijesti/20-predavanja/yogapro/87-iva-kraljeta-anatomija-za-jogije-misici

Srđan Roje, začetnik projekta „Manifestiranje obilja“ obogaćuje učenja Poligona lekcijama iz usmjeravanja namjera te meditativnim tehnikama. Srđanova predavanja potražite na https://manifestiranje.com/video

Dodatne informacije o Poligonu za učenje YogaPRO zatražite mailom na 

 

Dojmovi polaznika Poligona YogaPRO:

"Toliko beskrajne i neuvjetovane ljubavi od učitelja koje se proširi i zarazi sva srca te spoji u jedan divan trajni kolektiv pun podrške, pomoći, razumijevanja, prijateljstva, iskrenosti i dijeljenja informacija. U 200 sati je stalo mnogo iskrenih i nesebičnih savjeta, motivacije, dijeljenje iskustava. Mnogo vremena, znanja, iskustva, truda i ljubavi je uloženo u cijeli Poligon što se osjeti od prvog trenutka. Poligon je jedno ogromno otvoreno srce čiji zagrljaj dočeka svakoga tko poželi proviriti u veliko znanje joge. Iskustvo je neprocjenjivo, promijeni život, ostavi ogromnu divnu uspomenu u svakome od nas i nikako ne završi sa zadnjim satom. Kad bi samo jednom riječi opisala- bila bi to LJUBAV. Zauvijek zahvalna. Namaste." (Marina K.)

 

„YogaPRO. O kakvog li puta, kakvih li kolega, kakvih li učitelja, kakvog li iskustva! Koliko znanja, koliko ljubavi, koliko sloge i podrške, koliko hvatanja kad misliš da padaš, koliko podizanja kad si predugo na dnu...

Meni nije moguće napisati suhoparnu recenziju ovog iskustva, jer za mene YogaPRO nije škola ili stjecanje diplome učitelja joge, već život sam po sebi. Krenula sam na taj put jer sam osjećala da je za mene, ali nisam imala pojma kuda će me dovesti i što ću sve proživjeti, što ću sve naučiti o sebi i svijetu, način na koji ću se napokon i objeručke prihvatiti - odbaciti prijezir i prigrliti ljubav.

No ostavimo riječ „škola“ po strani. Svo znanje koje sam stekla ne bi bilo ništa bez osjećaja pripadnosti koji mi je do prvog dolaska u OM jogu bio nepoznanica, ne bi bilo ništa bez nepresušne podrške svih učitelja, dugačkih iskrenih emailova punih savjeta i ljubavi, nježnih dodira tamo gdje boli i nježnih pomaka jer netko vidi da ti možeš više nego što misliš.

Toga svega ne bi bilo da se nisam svaki put kao malo dijete veselila tom vikendu, a poslije sama sa sobom prolazila novo što sam naučila, i kako je apsolutno svaki element sjeo točno tamo gdje treba – izabrao određeni komadić srca i namjestio se za budući život.

Nakon svakog YogaPRO vikenda vraćala bih se kući sa srcem punim ljubavi, dušom punom mira, a tek onda s mišlju o tome da se neka asana zove Tiryam Mukha Eka Pada Paschimottanasana ili mišlju da ću jednog dana (uskoro!) staviti noge za vrat.

Sva osobna pitanja koja sam nosila u sebi tijekom školovanja dobila su odgovore i to u svim mogućim bojama i energijama. Već na samom početku sam dobila uvide o sebi koji su mi pomogli da se bez ikakve muke riješim odnosa koji mi godinama nisu odgovarali, što se odvilo u potpunom miru i bez da sam ikad više pogledala unazad. Neodlučnost je nestala, preispitivanje postalo suvišno, a praćenje kako se duša osjeća je postao imperativ.

Ako postoji mjesto koje tako snažno očisti sav prostor oko srca i koje to srce učini apsolutno točnim semaforom za donošenje odluka za sve što nam život baca pred noge, to je nešto što svakom najiskrenije preporučam.“ (Ivana B.)

 

„U svim sam dosadašnjim recenzijama i pohvalama programa Poligona YogaPRO pročitala da je YogaPRO sveobuhvatan, strukturiran, edukativan, omogućuje kompletan rad na psihičkoj, duhovnoj i fizičkoj razini na sebi i na drugima, te da ti se svaki trud višestruko vrati.

I sve je to točno, ali ima još nešto što nisam iskusila nigdje drugdje, a to je potpuna energetska povezanost sa svima koji vas u prostoru OM joge okružuju! Teško je opisati to stanje potpune povezanosti, jedinstva i usklađenosti sa svime što vas okružuje, ali zaista taj i takav osjećaj želim svakom živom biću bar jednom u životu. Takvu energiju u sebi nose i nesebično dijele samo rijetki učitelji, a njih možete naći upravo na ovom mjestu.“ (Irena H.)

 

"YogaPRO je sistematično i temeljito osmišljen program za obuku budućih učitelja joge, ali i puno više od toga - to je poligon za dubinski rad na sebi te otkrivanje i korekciju raznih aspekata svoje osobnosti. Od polaznika traži puno u pogledu fizičke i mentalne energije, vremena, intelektualnog angažmana kao i spremnosti na moralno i etičko preispitivanje samog sebe. No uloženo vraća s kamatama. 

Kad je u pitanju neposredna korist od ovakvog životnog projekta nedvojbeno je da će svima koji to žele pružiti priliku da učvrste vlastitu praksu i prodube razumijevanje joge te dati nedvosmislen odgovor na pitanje: "Želim li se profesionalno baviti jogom?" Uopće ne sumnjam da će svima koji u sebi nađu potvrdan odgovor na to pitanje YogaPRO pružiti svo znanje i vještine koje su im za to potrebne." (Miroslav Z.)

 

"Poligon YogaPRO je iskustvo koje me obogatilo za čitav život, proširilo mi vidike, dalo nova, dragocjena znanja, donijelo ova poznanstava i nove prijatelje. Ukazalo mi na nove životne staze, ceste i puteve.

Počašćena sam što sam bila dio te priče. Hvala svim učiteljima i cjelokupnom timu poligona YogaPRO na nesebičnom prenošenju znanja i iskustva, na strpljenju, trudu i vremenu. Energija poligona YogaPRO nedostaje mi već sada." (A.H.)

 

"Tesko da se bas ukratko može opisati sva energija koja se iz vikenda u vikend skupi na Poligonu YogaPRO. Prvenstveno sam došao na Poligon da bih produbio svoju praksu i naučio nešto više, bez neke ideje da bih stvarno i bio učitelj joge. Ali sada, nakon završenog Poligona i nakon tih nekoliko sati koje sam odvodio i osetio tu prelepu vezu između učitelja i učenika - prosto ne želim da radim ništa drugo osim da delim to znanje koje sam stekao za ovih godinu dana, i da nastojim da ga produbim i uvećam sto je vise moguce. Hvala svima koji su svojim trudom omogućili ovo divno iskustvo :)" (Nebojša P.)


"Veliko iskustvo u mom životu, vrijedno svake uložene minute. Odlični učitelji, puno novih, dragih ljudi u mom životu i novog znanja uz, naravno puno rada na sebi. Zahvalna sam od sveg srca što sam dio ovoga I što me život tu "donio":-) Hvala svim mojim dragim učiteljima na uloženom trudu I vremenu I nesebičnom dijeljenju svoga znanja!" (S.R.)

"Uz jogu bi trebalo ići upozorenje: ove prakse će vam promijeniti život." (Mudrost joge, S.Cope) YogaPRO poligon OM joge nudi upravo to - praktično znanje koje omogućuje vještije življenje. Nemojte reći da niste upozoreni! ;)" (V.L.)

"Obuka u poligonu YogaPRO je vrlo temeljita, duboka, sadržajna; iskustvo koje mi je donijelo novu percepciju života, promijenilo ga i sveobuhvatno obogatilo. Učitelji poligona YogaPRO su izuzetno predani u prenošenju znanja na polaznike, s lakoćom motiviraju polaznike na jogijsku disciplinu i učenje, istovremeno šireći životnu radost i lakoću bivanja. Atmosfera poligona je vrlo pozitivna i životno podržavajuća." (Jasna K.)

"Bolju učiteljicu nisam moga zamisliti :) Puno strpljenja, volje , entuzijazma i ljubavi unosi u satove i predavanja, a i cijeli tim OM joge je fenomenalan, i inspirirajuć. Opako puno sam naučila, na čemu sam jako zahvalna." (Andreja K.)

„Prilikom upisivanja Poligona YogaPRO nisam imao očekivanja niti predodžbe o onome što me čeka. Rekao sam si i obećao samo jedno, a to je da ću propitivati i ne susprezati se kada me nešto bude zanimalo, bilo nejasno ili nelogično. Nije da čovjek puno puta u životu bira i prolazi kroz takvu edukaciju, i zato sam si dao to obećanje – a da nisam "omanuo" vrlo dobro znaju kolege kao i predavači... nesumnjivo sam ponekad pitao i previše, no strpljenje i pristup kolega i predavača bili su vrijedni toga, ma kakav odgovor bio. Puno sam naučio i to iskustvo vrijedno je svake sekunde.

Sad, s dostatnim vremenskim odmakom, uviđam koju sam količinu novih informacija usvojio te koliko to iskustvo otvara horizonte... razumijevanja, senzibiliteta i tolerancije. Cjelokupno iskustvo bilo je izuzetno poticajno i otvara želju da prenosim tu neposrednost, iskrenost i empatiju kakvu sam puno puta tijekom ovog iskustva primio, kako od kolega tako i učitelja.

Vrijednije od samog cilja je naše putovanje ka cilju. Polaznici poligona na tom putu prepoznaju trud i volju koje u sve ulažu učitelji, koji uz svoje iskustvo nesebično dijele i sebe. Osobno sam im jako zahvalan za to iskustvo.“ (Hrvoje Ć.)

„Iskustvo poligona YogaPRO bilo je iznimno pozitivno i inspirirajuće! Upoznala sam nove ljude, otvorila nove stranice, preispitala stare… Cijelo to jogijsko putovanje odrađeno je jako profesionalno i organizirano, bez kašnjenja, neodgovorenih pitanja, s puno entuzijazma, maksimalnim angažmanom predavača i individualnim pristupom svakom polazniku.“ (Đena Đ.)

„Hvala na svemu, kroz YogaPRO sam sazrela i odrasla, što je i bila moja želja koju sam uputila svojim duhovnim vodičima i kroz sitne slučajnosti saznala za ovu školu. Sad mi je tek jasno zašto sam se upisala, i da je program Poligona YogaPRO bio odgovor na moj vapaj za odrastanjem i zrelošću. Kroz YogaPRO sam dobila priliku da puno toga otkrijem o sebi, da ojačam, prizemljim se, otkrijem svoje najveće strahove i da s uhićenjem, i naravno, strahom, uskočim u život. Hvala hvala hvala, tisuću puta hvala <3“ (B.K.)

 

"Krenula sam kao uplašen prvašić, dugo čekajući taj trenutak da skupim hrabrosti i upišem se na Poligon, jer su mi neki govorili da to nije za mene i da što ću ja tamo. Sada se toga sjećam kao druga osoba, jer te mene više nema. Na Poligonu YogaPRO dogodila se potpuna transformacija. Tijekom protekle školske godine, sa Sanjom i s polaznicima Poligona, dogodila se prekrasna kemija, povezanost, nešto što je proizvelo novu mene tj. oslobodilo mene malu koja je čučala negdje straga, uvjetovana odgojem i društvenim normama. Svaki vikend bio je prožet predivnim iskustvima, predavanjima, druženjima i ispunio je puno više od očekivanja koja sam imala na početku. 

Širina obrađenih tema, predanost detaljima i predavanja ispričana sa strašću držala su me još danima nakon svakog vikenda.

Kroz zanimljive zadatke i zadaće bili smo izazvani da naučimo mnogo toga o sebi i svijetu oko sebe, i na taj način smo ono ispredavano naučili kroz vlastito iskustvo.

Sanjino vodstvo koje je tako predivno izbalansirano, toliko ti daje slobode a ujedno nameće i odgovornosti, bilo mi je, i još uvijek je neprocjenjivo. Naučilo me je da sam ja ta koja odlučuje i ako odlučim mogu sve. Stekla sam jogijsku disciplinu kroz redovnu praksu koja mi je jako korisna u svakodnevnom životu.

I uz sve to, imam grupicu predivnih duša kojoj se mogu obratiti za sve, koja me prihvaća takvu kakva jesam, uvijek mogu pitati sve što me zanima, bez osuđivanja, bez zgražanja...to je predivan osjećaj <3

Namaste <3" (Nives)